Harsen - Salon Imani
16
page-template-default,page,page-id-16,page-child,parent-pageid-8,ajax_updown,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Harsen

De behandeling:

Allereerst worden huid en haren gedesinfecteerd om de huid te ontsmetten en te beschermen tegen eventuele irritatie. Hierna wordt een zacht poeder op de huid aangebracht om te voorkomen dat de wax niet aan de huid blijft plakken. Afhankelijk van uw huidtype en het te harsen lichaamsdeel zal de harssoort worden bepaald.

Na het harsen wordt een speciale reinigingslotion gebruikt waarmee de achtergebleven harsresten worden verwijderd. Deze lotion sluit tevens de porïen en verzorgt en verzacht de huid. Tenslotte wordt een gel gebruikt die de huid verkoelt en eventuele roodheid tegen gaat.

Na de eerste behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken zichtbaar, afhankelijk van uw haartype. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door het regelmatig harsen worden haartjes zachter en vertraagd de haargroei aanzienlijk waardoor er minder vaak een behandeling nodig zal zijn. Het kan voorkomen dat sommige haren zelfs volledig wegblijven.

Voor de behandeling :
Het haar dient minimaal 0,5 cm te zijn en liever niet langer dan 1,5 cm. Indien het haar te lang is kan het haar breken en zal het harsen ook gevoeliger zijn, als het haar te kort is zal deze niet plakken aan de hars waardoor het verstandig is om nog even te wachten met harsen zodat de haartjes nog een aantal dagen kunnen groeien.

Neem een paar uur voor de behandeling  geen heet bad of hete douche. Gebruik geen douchecrème, bodylotion, parfum of deodorant op de dag van de behandeling dit zorgt ervoor dat de wax niet goed hecht aan de huid.

Na de behandeling:
– Neem geen heet bad of hete douche binnen 24 uur na de behandeling
– Ga niet in de zon of onder de zonnebank binnen 24 uur na de behandeling
– Ga niet naar de sauna of zwembad binnen 24 uur na de behandeling
– Draag geen strakke, niet ademende kleding
– Gebruik geen geparfumeerde producten
– Niet scrubben binnen 3 dagen na het harsen omdat uw huid dan nog gevoelig kan zijn

Na 3 dagen kunt u als u aanleg heeft voor ingroeiende haren de huid regelmatig mild scrubben. Scheer het haar nooit tussen de hars afspraken, dit verstoort de ontharingscyclus.

harsen